• ar
    • en

جراحی زیبایی بینی به همراه درمان سایر مشکلات بینی

  • Home
  • /
  • services
  • /
  • جراحی زیبایی بینی به همراه درمان سایر مشکلات بینی

جراحی بینی به همراه درمان مشکلات بینی

بینی ساختار مرکزی و برجسته در صورت است. تغییر شکل بینی را می‌توان به دو دسته زیبایی و عملکردی تقسیم کرد. تغییرات ظاهر بینی به طور قابل توجهی زیبایی صورت فرد را تغییر می‌دهند و باعث ایجاد ظاهری مناسب در بینی می‌شوند. تغییرات عملکردی ممکن است موجب انسداد بینی، تنفس یا خروپف پُر سر و صدا، کاهش حس بویایی یا خونریزی بینی شود.

 

 

علل تغییر در زیبایی و عملکرد بینی

عواملی در زیبایی و عملکرد بینی تاثیر گذار است که در زیر به آنها اشاره خواهیم کرد.

ناهنجاری‌های مادرزادی

ناهنجاری‌های مادرزادی شامل ضعف ساختاری بینی مثل آتروفی غضروف، استخوان یا عدم تقارن در بینی است.

ترومای بینی

صدمه به بینی در طول زمان ممکن است باعث انحراف تیغه میانی بینی یا شکستگی استخوان آن شود که این امر می‌تواند موجب تغییر در ساختار و زیبایی بینی شود.

جراحی قبلی بینی

بیمارانی که قبلاً تحت عمل جراحی بینی قرار گرفته‌اند ممکن است ساختارهای حمایتی بینی‌شان دچار ضعف شود.

توده بینی

مشکلات بینی دیگر ، توده‌های خارجی یا داخلی بینی می‌توانند شکل یا عملکرد بینی را تغییر دهند.

تغییرات مربوط به سن

با افزایش سن ممکن است ساختارهای بینی تضعیف یا تخریب شوند

شرایط پزشکی

شرایط خاص پزشکی ممکن است ساختار کلی بینی را تغییر دهند. برخی از این شرایط که ظاهر و عملکرد بینی را تحت تأثیر قرار می‌دهند عبارتند از سارکوئیدوز، بیماری وگنر و اختلالات بافت همبند.

انحراف بینی

یکی از مشکلات بینی ، تیغه بینی بین دو سوراخ بینی قرار دارد. در بزرگسالان تیغه بینی از غضروف و استخوان تشکیل شده است. تیغه بینی سه عملکرد دارد: حفاظت از بینی، تنظیم جریان هوا و حفاظت از غشای مخاطی بینی.
انحراف تیغه بینی، در واقع جابجایی دیواره‌ای است که بین دو سوراخ بینی قرار دارد. تیغه بینی معمولاً هنگام تولد مستقیم است اما ممکن است با افزایش سن به یک سمت منحرف شود. همچنین ممکن است تروما و آسیب به بینی باعث انحراف بینی شود.
انحراف بینی باعث می‌شود یکی از راه‌های هوایی بینی کوچکتر از دیگری شود و چنانچه این جابجایی زیاد باشد می‌تواند باعث اشکال در تنفس شود. بیمارانی که انحراف بینی شدیدی دارند ممکن است دچار گرفتگی بینی، خونریزی و عفونت‌های سینوسی مکرر شوند اما افرادی که انحراف بینی خفیفی دارند ممکن است هرگز متوجه انحراف بینی خود نشوند و هیچ علائمی نداشته باشند.

انحراف بینی

هایپرتروفی شاخک‌های بینی


 شاخک‌های بینی، استخوان‌های کوچک انحناداری هستند که به صورت افقی در امتداد دیواره بینی گسترش پیدا کرده‌اند. شاخک‌های بینی به سه دسته تقسیم می‌شوند:

  1. شاخک‌های تحتانی: بزرگترین شاخک‌های بینی هستند که به هدایت جریان هوا، حرارت و رطوبت و همچنین فیلتر کردن هوای استنشاقی از بینی کمک می‌کنند.
  2. شاخک‌های میانی: کوچکتر از شاخک‌های تحتانی هستند و از سینوس‌های بینی حفاظت می‌کنند تا به طور مستقیم تحت فشار جریان هوا قرار نگیرند.
  3. شاخک‌های فوقانی: کوچکتر از شاخک‌های میانی هستند و مسئولیت حفاظت از پیاز بویایی (Olfactory Bulb) که محل قرارگیری گیرنده‌های بویایی است را بر عهده دارند.

شاخک‌های بینی (به ویژه شاخک‌های تحتانی) ممکن است بزرگ شوند و جلوی جریان عبوری از بینی را بگیرند. این مشکل بینی ، شاخک‌های بینی از استخوان و بافت نرم تشکیل شده‌اند که هر دو بخش می‌توانند بزرگ و متورم شوند. بزرگ شدن شاخک‌ها را هایپرتروفی می‌نامند که می‌تواند باعث انسداد بینی، خونریزی، خرخر کردن و عفونت‌های سینوسی شود. این شرایط برای فردی که انحراف تیغه بینی دارد بدتر است.

جراحی‌هایی که به طور همزمان با جراحی زیبایی بینی انجام می‌شوند

سپتورینوپلاستی

سپتورینوپلاستی ترکیبی از جراحی رینوپلاستی (جراحی زیبایی بینی) و سپتوپلاستی است. رینوپلاستی برای تغییر شکل بینی به دلیل مشکلات زیبایی بینی یا عملکردی انجام می‌شود در حالی که سپتوپلاستی، انحراف تیغه بینی را برای داشتن تنفسی طبیعی اصلاح می‌کند.
سپتورینوپلاستی به منظور تغییر شکل بینی و متناسب شدن آن با سایر اعضای صورت و همچنین اصلاح تیغه بینی انجام می‌گیرد که به دلیل تروما، بیماری یا گاهی جراحی قبلی منحرف شده است.

مزایای سپتورینوپلاستی

  • بهبود ظاهر کج بینی
  • برطرف کردن انسداد بینی و به دنبال آن بهبود تنفس فرد
  • تصحیح انحراف تیغه بینی و بنابراین بهبود شکل بینی
  • بهبود خروپف و آپنه خواب
  • تغییر شکل بینی و ایجاد تناسب با سایر اعضای صورت
  • بهبود عملکردی و زیبایی بینی

سپتورینوپلاستی چگونه انجام می‌شود؟

سپتورینوپلاستی تحت بیهوشی عمومی انجام می‌شود. جراحی معمولاً بین یک تا دو ساعت طول می‌کشد.
جراح برشی در مخاط (پوشش درون بینی) ایجاد می‌کند و غضروف و استخوان را کنار می‌زند. بخش‌هایی از استخوان و غضروف را که خم شده است برمی‌دارد و بقیه را در جای درست خود قرار می‌دهد.
همچنین جراح با کاهش غضروف، نوک بینی را اصلاح می‌کند و اگر برآمدگی روی بینی داشته باشید آن را از بین می‌برد. جراح با شکستن و بازسازی دوباره استخوان‌های بینی، آن‌ها را صاف می‌کند.

درمان مشکل بزرگی شاخک‌های بینی

درمان بزرگی شاخک‌های بینی

راه‌های بسیاری برای کاهش اندازه شاخک‌های بینی وجود دارد. در بسیاری از موارد جراحی شاخک‌ها به همراه سپتوپلاستی انجام می‌شود. نکته مهم این است که شاخک‌ها به طور کامل برداشته نشوند چرا که برداشت کامل آن‌ها موجب خشک شدن بینی می‌شود. در صورت عدم حضور شاخک‌ها، هوای تنفسی به اندازه کافی مرطوب و گرم نمی‌شود.
روش‌های مختلفی برای کاهش اندازه شاخک‌ها بکار می‌رود. بعضی از این روش‌ها بر اساس کوچک کردن شاخک‌ها بدون حذف بخشی از استخوان یا بافت شاخک می‌باشد. در این روش‌ها، بخشی از شاخک با دستگاه خاصی حرارت داده می‌شود. با گذشت زمان بافت حرارت دیده، شکل می‌گیرد و باعث کوچک شدن اندازه شاخک می‌شود.
در روشی دیگر، بخشی از شاخک برداشته می‌شود. به این صورت که برشی زیر مخاطی زده می‌شود، طوری که پوشش شاخک دست نخورده باقی می‌ماند ولی قسمتی از درون آن برداشته می‌شود. با التیام آن، شاخک خیلی کوچکتر از قبل می‌شود.